Според предварителните прогнози, студеното време ще се задържи и в началото на второто десетдневие на месеца.

Зимата се завръща: сняг, ниски температури и студен вятър през следващата седмица

След слабото затопляне от последните дни, от утре отново се връщаме към зимата.

През нощта ще бъде облачно. Слаби превалявания са възможни над крайните южни райони. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

В съботния ден ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и сняг на места в западните и югозападни райони. Дневните температури ще достигнат 4 до 9 градуса, на югозапад малко по-високи.

Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Този процес ще продължи с различен интензитет поне в следващите десетина дни и у нас времето ще бъде по-характерно за февруари, отколкото за месец март.

В неделя ще бъде облачно, с температури сутрин от минус 3 до  около 1 и през деня от 3 до 8-9 градуса. Ще духа умерен източен вятър. Слаби превалявания от сняг са възможни на места около планините в Западна България.

В понеделник вятърът временно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до около нула, а дневните от 2 до 7 в повечето места. Ще бъде облачно, със слаби или съвсем слаби превалявания от сняг, само на отделни места.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от сняг около планините, в Тракия – от дъжд и сняг. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от минус 2 до плюс 3, а дневните – от 1 до 6 градуса – стойности по-характерни за януари и февруари.

Облачно, със слаб североизточен вятър и слаби превалявания от дъжд и сняг, ще бъде в сряда. Температурите сутрин ще са от минус 3 до 1, а дневните – от 2 до 6-7 градуса.

В четвъртък времето ще бъде зимно, с превалявания от сняг над западните райони и температури денем от 1 до 5-6 градуса.

Вятърът ще бъде от изток, умерен, в низините и временно силен и ще засилва усещането за студено време.

Според предварителните прогнози, студеното време ще се задържи и в началото на второто десетдневие на месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене