Повишението ще стане факт най-рано след 1 месец, защото увеличението в цените трябва да бъде одобрено и от Общинския съвет

По-скъпи стават и такситата в Благоевград! Ще возят за не по-малко от 90 ст./км

Задава се увеличение и на таксиметровите услуги в община Благоевград заради по-скъпите цени на горивата. Добрата новина е, че това ще стане факт най-рано след 1 месец, тъй като предложението на фирмите за минимални и максимални цени на техните услуги трябва да се внесе в местния парламент, който да гласува на своя сесия скока на цените. След това всички таксиметрови коли ще пренастроят апаратите си с новите разценки и ще возят по-скъпо. Увеличението се налага не само от скъпите бензин и дизел, но и от вдигането на работната заплата и осигуровките.

„Не сме пипали цените повече от 3 години. Ние сме единственият бранш, който не е увеличил услугата, а цената на горивата е нагоре с поне 30% от последната промяна в цените ни. Дневната тарифа все още е 75 стотинки за километър, а нощната е 85 стотинки за километър. През април миналата година се увеличи само първоначалната такса от 79 стотинки на 1,50 лева. Нужно е поскъпване минимум с 20%, за да можем да извършваме нашата дейност. Сматям, че е възможно поскъпването да е и с 30%”, каза за Илинден Прес Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград.

Това означава, че минималната цена на дневната тарифа ще стане 90 стотинки за километър /може да е и повече/, а нощната тарифа – 1 лев за километър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене