Д-р Петър Филибев за намеренията си в управлението на МБАЛ „Ив. Скендеров: Ремонти, нови здравните услуги и привличане на млади лекари и сестри

Д-р Петър Филибев бе единственият кандидат и обявен за спечелил конкурса за управител на болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, която работи и с пациенти от съседните общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Доктор Филибев ще управлява здравното заведение през следващите три години. Накратко обобщава посоките, в които ще бъдат насочени неговите усилия.

„Това, което съм заложил в програмата си, е ремонтни дейности по отделения, изграждане на фотоволтаична станция, да се подменят лампи и радиатори с нови и енергоспестяващи, оформане на два паркинга – пред МЦ 1 и зад детско отделение, и разбира се да се облагороди дворът на болницата“, изброява д-р Филибев. За подкриване на разходите по подобряване на материалната база ще се разчита не само на собствени приходи, но и на дарения от съседните общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, а също така и от благодарни доволни пациенти.

От гледна точка на здравните услуги  управителят коментира, че ще се търси начин за увеличаването на техния брой и качество и даде пример с безкръвните операции.

За изпълнение на управленческата си програма д-р Петър Филибев подчерта, че ще разчита на колегите си лекари, които са налични към момента, включително ако се наложи и да се квалифицират допълнително. В очакване е и на 12-13 нови специалисти, стимулирани от община Гоце Делчев във тяхното обучение и осигуряване на работно място. За нови медицински сестри също стои отворен въпрост, тъй като голяма част от настоящите са в пенсионна възраст и е важно да има приемственост в тази професия.

Не на последно място д-р Филибев отбеляза и увеличението на заплатите в болницата, като условие за привличане и задържане на медицинския персонал.

За облагородяването на двора на единствената болница в Неврокопско управителят ще разчита на професионализма на работещите в общинското предприятие по озеленяване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене