България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти. Това реши правителството днес на редовното си заседание съобщи Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков. Подкрепата от нашата държава за украинската страна включва палатки, спални чували, походни легла, възглавници, стационарни електрически генератори и важни медикаменти като антибиотици и аналгетици.

Предвижда се също до края на деня да влезе в сила още една помощ за украинските граждани под формата на освобождаване от тол такси на конвои с хуманитарна помощ, които пътуват през територията на България, добави Бориславова.

Началникът на политическия кабинет на премиера отбеляза още, че в контекст на колективния отговор на Европейския съюз срещу войната в Украйна Министерският съвет реши България да прекрати членството си в Международната инвестиционна банка и Международната банка за икономическо сътрудничество. Действието е съгласувано от всички държави членки на ЕС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене