Скандал! Бабата на Христо Бисеров от ИТН Виктория Василева се сгуши „под чаршафите“ на екс величието Ахмед Башев за да рушат „политическият модел“ в Пиринско!

Жадна за пари и власт баба ли е промяната?

Жадна за пари и власт баба ли е промяната?

Бабата депутат която разцепи на пух и прах структурата на ИТН в Пиринския и Кюстендилския край, Виктория Василева размаха метлата, която яха от месеци. Изключително близката до Слави партийка, която вече е депутат и същевременно организационен секретар на ИТН гради здраво задкулисие в югозапада с идеята да превземе скритата власт. Никому нежеланата депутатка в листата на партията в Благоевград е била дясната ръка на вездесъщия вече бивш депутат от Движението за права и свободи Христо Бисеров от времето му в Съюза на демократичните сили и определено е прихванала всички кални номера от онова време. Топ Преса тръгва по следите на мръсно задкулисие, сформирано буквално преди дни от депутатката Василева, което цели да и даде цялата власт на сбръчканата от годините женица.

Основно острие и инструмент за прокарване идеите на Василева, концепцията тя да стане местен феодал, гради бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев. Топ Преса знае за тайна среща между Василева и Башев проведена в гърменско, на която Башев и целунал ръка, а Василева приела да се гушне под „чаршафите“ му с надеждата да феодализира областта. Идеята на бабата и на нейният началник Христо Бисеров е проста – всички обществени поръчки, назначения, прокарване на проекти и управление на държавни ресурси да минават през ръцете на Василева. Освен Башев, идеологът Бисеров е мобилизирал и други бивши политически играчи на ДПС и СДС от близкото минало. Финансирани са и две – три медии, които да прокарват интересите на новата – стара политическа банда.

Башев от своя страна искал само едно – властта в Гърмен. Чрез ИТН и лостовете на партията във властта да му бъде „даден коридор“ да овладее /защо не и да купи/ вотът си в общината и така жадувано да се върне „ на бял кон“. Чрез Василева, Башев затваря още една страница към целта си. Както е известно Топ Преса писа преди време, че структурата на партия „Да, България“ в Рибново, партия която също е част от това управление, са „възпитаници“ на бившият депутат от ДПС. Те дори бутаха свой човек за заместник областен управител в Благоевград. Сега с привличането на един податлив фактор на ИТН шансовете на Башев към местната власт се увеличават, а уменията му да прави политически схеми и интриги ще се ползват от Баба Виктория, за да може пък тя да стане областният „местен феодал“.

Василева разби структурата на ИТН в Пиринско. Никой не я иска!

Василева разби структурата на ИТН в Пиринско. Никой не я иска!

Шефът на Василева –  Бисеров, който бе изхвърлен от Костов по съмнения в корупция търси своят реванш. Докато явно отново не стане клиент на прокуратурата. Сега Виктория Василева менажира „Има такъв народ“ изцяло по модела „Бисеров“. Тя е „професионалът“, който гради структурите – Тошко Африкански е просто креслива фасада. Първата работа на г-жа Василева бе да въведе длъжността „главен секретар“ в ИТН, подобно на поста на Христо Бисеров в СДС.Има нещо по-интересно. Докато Виктория Василева депутатства в СДС в началото на века, неин съветник в Народното събрание е днешна ключова фигура от бизнес империята на Сараите. От най-най-ключовите.Касичката!Неофициално се знае, че със същия човек (съпартиец в синия комсомол) е изживяла роман. Какво излиза? Задкулисие„командирова“ ученичката на Христо Бисеров и любимата на бизнес стратега си при Слави Трифонов да му строи партията!С какво ли биха могли да „държат“ бившия шоумен? Може би с едно групово дело за оперативна разработка (ГДОР) в ДАНС за пране на пари с кодово име „Емири“?Над Слави Трифонов за сега е спуснат щит, сега е удобен на статуквото. Тепърва му предстои да изиграе ролята си в политиката, легендирайки се като „лице на промяната“.Това вече сме го гледали при Волен, Яне, Бареков…Но всичко скрито ще стане явно. За това следете Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене