Андрей Гюров си взе философ за съветник, Иван Димитров вкара в екипа си и коалиционна партньорка

Нова смяна нещатни сътрудници се присъединиха миналата седмица към депутатите от Благоевградска област и със CV-тата си дават заявка, че пред законотворците от Югозапада се очертава мандат, изпълнен с изпипани законопроекти и мъдри управленски решения.

С нещатен сътрудник се уреди първият от депутатите от управляващата партия „Продължаваме промяната“ – Андрей Гюров. Явно той е решил да подходи философски към работата си в Комисията по бюджет и финанси и Комисията по политиките за българите, защото е назначил философа Дарин Дросев, който да го съветва в областитеполитически анализи и стратегическо планиране. Сътрудникът е главен асистент по философия в софийски университет, пише в. „Струма“.

Разложкият депутат Иван Димитров, който като „стара пушка“ в парламента бе първият, назначил си помощник в лицето на колегата си Георги Гайдаров от София, сега си е взел още един. Този път новият сътрудник е дама. Кристина Петкова също ще съветва адвоката от ДБ по въпроси на правосъдието. Иначе дамата е юрист в адвокатско съдружие и се е специализирала в областта на семейното право, където се опитва с медиация да избие от главите на семейни двойки идеята за развод и да консултира пострадали от домашно насилие. Колежката е и коалиционен партньор на Димитров – председател е на националната женска организация на ДСБ.

Сътрудник си нае и депутатът от ГЕРБ в Симитли Стефан Апостолов. До миналата година той неизменно наемаше за свой съветник по въпросите на младежта и спорта татко си – кмета на Симитли Апостол Апостолов, но миналата година по въпроса редно ли е синът да дава пропуск за НС на бащата работи Комисията за конфликт на интереси. Конфликт не бе открит, но тази година Ст. Апостолов е решил да си назначи друг съветник и е заменил татко си с млада дама.

Янита Цолова Димитрова ще го съветва в същия ресор – по въпросите на децата, младежта и спорта. Тя е член на СД на Националната футболна база,която е собственост на БФС. Освен това Димитрова е магистър по право от Историко-юридическия факултет на Великотърновския университет и има доста интереси – член е на борда на сдружение „Единение за отечеството“ заедно с композитора от Гоце Делчев Кирил Икономов и дори миналата година нагази в политиката – БСП я включи като коалиционен партньор в кандидатдепутатската листа на 23 МИР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене