Облачността се задържа значителна

Днес облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания от сняг, главно в Североизточна България и Предбалкана. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има преди обяд над Южна България. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, на места в североизточните райони малко по-ниски, в София около 3°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по северното крайбрежие с превалявания от слаб сняг. След обяд вече ще бъде без валеж, а по-късно през деня и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за март.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 2 мин. и залязва в 18 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 14 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 17 мин. и залязва в 17 ч. и 58 мин. Фаза на луната: новолуние. /НИМХ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене