Българска банка за развитие представи вчера в с. Огняново, продуктите в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите.

ББР представи програмата за подпомагане на туристическия бизнес в Югозападни Родопи

Българска банка за развитие представи вчера в с. Огняново, продуктите в подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите. Срещата бе инициирана от местната Туристическа асоциация Огняново – Югозападни Родопи. На срещата бе зам. министърът на туризма, Ирена Георгиева.

Участие в инициативата взеха и областният управител на Благоевград, Валери Сарандев, кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов и неговият заместник, Богдан Боцев, кметове на населени места от региона. Изпълнителния директор на ББР, Владимир Георгиев презентира пред представителите на асоциацията ликвидната програмата за подкрепа на бизнеса в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Божка Василева, началник управление Корпоративно банкиране, представи програмата за подпомагане на туристическия бизнес особено за тези, които имат труден достъп за нормално финансиране.

Председателят на Туристическа асоциация Огняново – Югозападни Родопи, Красимир Бейков, окачестви последният туристически сезон като един много различен сезон заради многото, неочаквани проблеми предизвикани от пандемията. Собственикът на хотел „Терма вита“ и комплекс „Ува Нестум“, Иван Биларев, сподели дългогодишният труден достъп на автомобилите и липсата на парко-места за почиващите както и проблемите с непрестанните набези на жители от ромския квартал „Кремиковци“ на с. Гърмен.

Проблемите на паркирането, контрола движението и поддръжката са ангажимент на общината, каза Георги Кандев, старши инспектор при РДВР Благоевград. Той уточни, че отговорността за незаконно настанилите се цигани да живеят квартала е отговорност като на общината така и на МВР но съобщи, че предстои среща с представители на РДВР и кметовете на населени места на която среща ще се разгледат мерки за решаваме на проблема. Ирена Георгиева, зам. министър на туризма, направи ретроспекция на това, което е направила държавата за туристическия бизнес в последните две години и запозна присъстващите със схемите за държавна помощ към бизнеса което е администрирало Министерството на туризма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене