Филмът „Ботев“ с премиера на 3 март в Гоце Делчев

На 3 март (четвъртък) е официалната премиера на игралния филм „Ботев“.

Филмът, посветен на българския революционер, ще се излъчва в кино „Парадизо“ в град Гоце Делчев, както и в кината в цялата страна от деня на национален празник на България.

В ролята на Христо Ботев е актьорът Деян Жеков, зрителите ще видят още Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.

Във филма за Ботев ще видим и двама гоцеделчевци, които представиха Ботевите четници от Неврокоп – Янко Атанасов и Тодор Стоянов.

Игралният филм „Ботев“ проследява събитията от 1876 г. След пет робски столетия българите са изправени пред съдбоносен избор – или свобода, или смърт! Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план на освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.
Режисьор на лентата е Максим Генчев, сценарий – Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, а композитор – Добромир Кисьов. Продуцент на филма „Ботев“ са Десислава Ковачева и „Дема филм“, а копродуцент – Българската национална телевизия.

987643212345678987654321234567889

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене