Вандали разкъсаха мрежа в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки

За пореден път вандали не пожалиха изградените съоръжения в градския парк на Петрич. Подобни дейния се превръщат в порочно явление. Недобронамерени лица са посегнали върху публична собственост. Този път е повредена мрежата, която огражда изградената стена за катерене, използвана от децата с ентусиазъм и настроение. Само преди седмица в социалните мрежи се появиха снимки на изрисувани с нецензурни послания съоръжения за игра на децата – катерушки, пързалки и люлки. В същото време, с чувство на необяснима гордост, младежи се снимаха как хвърлят камъни в езерото на парка с риск да бъдат наранени обитателите му и да се получи нежелано наслагване на камъни по дъното и последващи проблеми.

По-рано бяха откъртени част от кошчетата за отпадъци, други бяха деформирани, счупени бяха осветителните тела на сцената в парка, нарязана е и тентата на сцената, срязани са и мрежите на игрището за футбол. Част от новите дръвчета, които бяха засадени по инициативата на „Гората. Бг” в парка, също са изпочупени.

Община Петрич се обръща с призив към всички жители – да се пази това, което е направено. Ако на някого не му харесва, да не го ползва, да използва социалните мрежи, за да хули, но да не руши!

Охрана в Градски парк има от 08.00 ч. до 20.00 ч. и дори в този интервал от време (през деня) се правят опити да се вандалства. Това е жалко, защото всички средства за отстраняването на щетите идват от всеки един жител на община Петрич. Нека не проявяваме търпимост към вандалите, призовават от кметството.

Вандали разкъсаха мрежа в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки Вандали разкъсаха мрежа в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки Вандали разкъсаха мрежа в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки Вандали разкъсаха мрежа в парка на Петрич, нашариха с нецензурни послания катерушки и люлки

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене