В БЕЛИЦА СЕ ПРОВЕДЕ СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК SPELLING BEE

В СУ „Св.Св. Кирил и Методий“- Белица бе проведено състезание по правопис на английски език Spelling Bee, в което участваха активно 19 ученици от училището. Състезанието се проведе в два етапа – Spelling bee Junior за ученици от начален курс и Spelling bee за ученици от 5,6 и 7 клас. Децата се подготвяха месеци наред по дадените им 500 думи, които трябваше да спелуват. Всички се представиха повече от достойно.

СУ „Св.Св. Кирил и Методий“- Белица вече има по двама претенденти за участие в регионалния кръг на състезанието и в двете категории. Победител в първа категория Spelling bee Junior стана Галина Шопова, а второто място заслужено си спечели Усаин Манзурски – и двамата от четвърти клас.

Победител във втория етап е Никола Шопов от 5 клас на първо място и Хамид Мехмед от 6 клас на второ място. Всички победители имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе през април т.г. в Благоевград.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 12 години и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш, трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британския съвет и Министерството на образованието и науката

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене