Прогноза за времето – 1 март (вторник)

Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в София – около минус 5°. Утре облачността над страната ще е значителна, с разкъсвания преди обяд над Южна България. На места, главно в Източна България и планинските райони ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – умерен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 0°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно, на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 1°-4°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 3 мин. и залязва в 18 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 08 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 45 мин. и залязва в 16 ч. и 42 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене