В Огняново беше представена програмата „Подкрепа за туризма“

Българската банка за развитие представя новата си програма, насочена към пострадалите от COVID-пандемията бизнеси – хотелиерския и ресторантьорския. В рамките на днешния ден се проведоха срещи-семинари в Банско и Огняново, на които пред местния туристически бизнес се представиха възможностите за директно финансиране по програмата „Подкрепа за туризма“. Семинарът в Огняново е част от поредицата срещи, които ще се проведат в цялата страна.

„Туризмът е един от най-потърпевшите от пандемията сектори и е ясно, че тези малки фирми на хотелиери и ресторантьори трудно могат да получат кредитиране от други банки. Затова ние създадохме специална програма за директно финансиране от страна на ББР“, каза за Радио Благоевград изпълнителният директор на Българската банка за развитие Владимир Георгиев. Той представи на местния туристически бизнес в Огняново финансовите механизми и възможности на програмата „Подкрепа за туризма“.

По думите му целта е да се помогне на туристическия бранш, на малките и средни предприятия, хотелиери и ресторантьори, да посрещнат своите нужди, да се справят с просрочени задължения и да облекчат текущите си плащания към финансови институции.

Обемът на програмата е 60 милиона лева, като се предлага продукт „Ликвидна помощ за ресторантьори“ и „Ликвидна помощ за хотелиери“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене