ГЕРБ на протест пред Паметника на съветската армия, освиркаха ги

Политическа партия ГЕРБ се яви на протест пред Паметника на съветската армия в знак на подкрепа за Украйна и осъждане на военните действия на Русия. Депутатите и партийни членове обаче бяха освиркани от събралите се протестиращи граждани.

Те ги посрещнаха със скандирания “Борисов е боклук!”, “Довиждане” и “Заминавайте!”. Гражданите се събраха в знак на протест както срещу паметника, така и поради ареста на двама младежи, които написали на монумента „Спасете Украйна”.

След като бяха изгонени от протестиращите, ГЕРБ направиха и свой брифинг, но без журналисти, във „Фейсбук“ страницата си.

Депутатът Даниел Митов заяви, че ГЕРБ напоследък е единственият и най-силен говорител по тази тема. Той посочи, че привърженици на коалиционен партньор на БСП – “Демократична България” са се нахвърлили върху партията, но тя не била виновна, тъй като не управлявала от една година насам. “Тези, които избягват да обсъждат агресията, се нахвърлиха върху нас. Решенията лежат върху плещите на Кирил Петков и на правителството, което сглоби Румен Радев.”, коментира бившият външен министър.

Подчерта, че привържениците на ДБ симпатизират на коалиция в управление с БСП, бившето БКП, заради която България не можела да се отърве от комунистическото си минало.

Според евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев Кирил Петков се е явил със слаб мандат на Съвета на ЕС, защото БСП не подкрепя санкциите и позицията на коалицията е разединена. “Има и ясно спиране на финансирането за руската военнопромишлена машина от страна на България и неговата позиция е много по-слаба от позицията на лидерите в Европейския съюз”, заяви той.

От ГЕРБ допълниха, че събралите се хора протестират срещу правителството на Кирил Петков, срещу вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова и министъра на отбраната Стефан Янев, който по техни думи не смеел да нарече войната такава, каквато е.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене