Без категория

„България без цензура“ е първа извънпарламентарна политическа сила

България без цензура

Социолозите да се изправят срещу манупулациите на „Алфа рисърч“, призова Бареков

В последните години българските медии и българските социолози паднаха на много долно ниво. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков в предаването „Гореща точка“ по TV7. Той призова социологическите агенции да се изправят срещу „Алфа рисърч“, която според него публикува неотговарящи на истината твърдения. „В нея са имената на Цветелина Бориславова и на Меглена Русинова, която е била административен директор на „Алфа финанс“, а Борисов в едно от СРС-тата от Банкя гейт каза, че „това е неговата агенция“. Тази агенция вчера направи голям гаф и показа връзките на Георги Първанов с ГЕРБ, като даде хипотетични проценти подкрепа за проекта на бившия президент. Това е абсурд“, каза новият политик.
Бареков призова медиите и социологическите агенции да бъдат коректни при представянето на информацията и да обяснят на обществото истината, че „България без цензура“ е първа извънпарламентарна политическа сила. Така например вчера „Галъп“ излезе с проучване, което дава на партиите от Реформаторския блок 4,8% подкрепа, а на „България без цензура“ – 2,5%.
Данните са точни, но има пояснение, което е много важно. Най-отдолу на изследването с дребен шрифт е посочено, че в отчетените проценти на реформаторите е сложен сумарно резултатът на петте партии в РБ. На този фон „България без цензура“ се представя само с подкрепата към нея, без да се имат предвид и процентите на ВМРО, с които най-новата партия обяви, че ще направи коалиция. Ако се измери заедно с подкрепата за ВМРО обаче, „България без цензура“ става най-голямата извънпарламентарна политическа сила.
„Ние сме единствената политическа формация, която гледа напред в бъдещето“, каза още новият политик. 200 ‘000 българи са умрели между двете световни войни, заради убежденията си, над 20 000 са загинали след 44-та година по идеологически причини. Дадохме прекалено много жертви на идеологиите. Нека омразата спре и българската нация да се обедини, призова Бареков.
Той още веднъж повтори тезата си за „капитализъм с човешко лице“ и каза, че неговото желание е политиката да се икономизира. По отношение на идеите на партията, Бареков зададе риторитен въпрос: „Какво ляво или дясно има в отказа от партийни субсидии, от това да се намали броят на народните представители и да има пряк избор на съдии и прокурори?“.
Заради това избрахме центъра, обясни той.

Това, което ще направя днес, е парите от моята сметка в една българска банка да бъдат преведени утре на Гражданското сдружение „България без цензура“. Тези пари ще ги дам, за да работят за бедните. Офисите ни не са лъскави, но там работят юристи, които помагат. А понякога човек има само нужда да бъде изслушан, обясни новият политик.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене