Извадиха бъбрека на млад дупничанин, пребит след скандал с двама приятели и захвърлен пред блока, в който живее

Съдия Мая Гиздова от Районен съд – Дупница остави в ареста двама мъже, пребили приятел след скандал и го оставили пред блока, в който живее, с разкъсан бъбрек.

Инцидентът е станал на 9 февруари, но нападателите – 28-г. Ст. Василев и 31-г. Вл. Павлов са задържани преди три дни.

Ст. Василев, Вл. Павлов и приятелят им Ил. Ангелков, и тримата от Дупница, се разхождали с автомобил по улиците на с. Бистрица. Стигнали до канала над селото и там се разразил скандал между тях. Вл. Павлов и Ст. Василев се нахвърлили с ритници и юмруци върху Ил. Ангелков, като го удряли в корема. След това го качили в автомобила и го оставили в тъмното пред входа на блока, в който живее в Дупница. Случаен минувач е видял младия мъж да лежи в безпомощно състояние и позвънил на тел. 112.

Ил. Ангелков е закаран с линейка на Спешен център в частната болница в Дупница, където е установено, че левият му бъбрек е разкъсан  от побоя и се наложило да бъде изваден. Първоначално той отказвал да съобщи имената на биячите, тъй като бил заплашен, че ако проговори, ще платят на някой да го съсипе.

Притиснат от родителите си, накрая Ил. Ангелков съобщил, че е бит от двамата си приятели.

От полицията в Дупница е започнато разследване. Криминалистите са открили видеокамера срещу блока, в който живее Ангелков, и на видеото са установени лицата Вл. Павлов и Ст. Василев. Двамата са задържани първо за 24 часа в РУ – Дупница, след което арестът им е удължен на 72 часа.

Вчера дежурен прокурор е поискал постоянна мярка “задържане под стража” за двамата мъже, като се е обосновал, че ако бъдат пуснати на свобода, те ще повлияят на свидетели, които ще бъдат разпитвани по случаят, или ще се укрият.

Защитник на Вл. Павлов и Ст. Василев е адвокат Ивайло Алексиев, който коментира пред “Струма”: “Пледирах моите подзащитни да бъдат пуснати на свобода под парична гаранция, защото разследването е на ранен етап и няма окончателни резултати по разследването. Вл. Павлов има туморни образувания в главата и ако нещо му се случи в ареста, кой ще бъде виновен и ще носи отговорност. Ст. Василев е баща на 8-м. бебе и трябва да се грижи за него. И двамата мъже са отговорни хора, Ст. Василев е член на борда на директорите на голяма фирма, Вл. Павлов е трябвало да се яви на конкурс тези дни за ръководна позиция също в голяма фирма. До преди два месеца е бил на друг отговорен пост, но е напуснал”, заяви адвокат Ив. Алексиев.

Решението на съдия Мая Гиздова може да се обжалва на по-висока инстанция в рамките на 15 дни.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене