Конкурсът на А1 се проведе в партньорство с фoндация “Заедно в час” и с подкрепата на Министерството на образованието и науката и регионалните управления на образованието.

ПМГ “ЯНЕ САНДАНСКИ” Е СРЕД СЕДЕМТЕ УЧИЛИЩА В СТРАНАТА, ОТЛИЧЕНИ С ПРИЗА „ДИГИТАЛНО УЧИЛИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ“

А1 награди седем учебни заведения за вдъхновяващите дигитални практики, които прилагат в образователната сфера. Във всяка от трите категории – „Дигитален урок“, „Дигитален проект“ и „Дигитална организация на преподаването“ – бе избрано по едно училище от областен град и едно от малко населено място.

Така ПМГ “Яне Сандански” зае едно от двете ПЪРВИ места в категория „Дигитален урок“. Гимназията представи проект, който показва как преподавателите ни интегрират технологиите в учебния процес и развиват дигиталните умения на учениците чрез използването на онлайн образователни платформи като GeoGebra, Padlet, Book Creator, Worldwall и други.

Експертното жури посочи най-добрите сред участниците, които ще получат дигитална интерактивна дъска от А1, с която да направят обучението още по-интригуващо.

Журито бе в състав: д-р Нели Колева от фондация „Заедно в час“; Ева Майдел – инициатор и член на сдружение „Образование България 2030“ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП); д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието (РУО); проф. д-р Галин Цоков – преподавател по управление на образованието в ПУ „Паисий Хилендарски“, и Димитър Абрашев – водещ на предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене