Боян Чуков: Следва фаза 2, Киев и Одеса ще паднат

САЩ вкараха в прегръдка Китай и Русия, смята анализаторът

„Мъдрите американски анализатори предупреждаваха за тази ситуация още през 2008 година. Обясниха, че Украйна е най-червената от всички „червени линии“ за Руската федерация. Тогава имаше категорично световно доминиране на САЩ и не слушаха предупрежденията“, коментира анализаторът Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че първата фаза на операцията е приключила, следва фаза 2 – руснаците ще влязат в Киев, Одеса също ще падне. Чуков коментира и последните изказвания на Байдън и Зеленски.
„В думите на Байдън четем между редовете – „Ние се отказваме от Украйна, ще ви подкрепяме, но американските въоръжени сили няма да се намесват. В последното изказване Зеленски заяви, че иска да говори с Путин и че Украйна може да остане неутрална държава. Той в момента разбра, че е оставен сам“, каза Чуков.
Според него обявените санкции срещу Русия реално укрепват позицията на Путин.

„През последните седмици американските медии започват да извеждат Доналд Тръмп на преден план. С тази своя политика САЩ вкараха в обща прегръдка Китай и Руската федерация“, коментира Чуков.

И отбеляза, че китайски кораби навлязоха в териториалните води на Тайван, а китайски самолети навлязоха във въздушното пространство.

И добави, че пренареждането в световния ред е факт, започнали са го Китай и Русия.

Александър Попов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене