„За всичко това което се случи и почерни семейството ми, остави децата му сираци, е виновна любовницата му Йоанна Загорчина

ИСТИНАТА ЗА ЕДНО САМОУБИЙСТВО В БАНСКО!? Любовна афера, дрога и мълчаливо МВР!

Катерина МИЛЕВА пред диктофона на Топ Преса

Катерина МИЛЕВА пред диктофона на Топ Преса

Миналата година януари се самоуби един млад мъж в Банско. Черната вест за самоубийството на 34-годишния Иван Гълъбов шокира целият югозапад. Колегите му от доброволния отряд към ПСС в град Банско още настръхват като се сетят за ужасяващата трагедия на младия мъж. Те споделиха тогава, че е бил перфектен спасител, изключителен професионалист и се е включвал активно в редица акции. Не е давал никакви признаци да е притеснен или депресиран. Бил е запален планинар. След контузия миналата година за известно време не се бил включвал в спасителни акции, но е искал тази година да продължи да работи като доброволец. Потресени от фаталното му решение са и жителите на Добринище, откъдето е родом младият мъж. Те споделиха, че е много добър и отзивчив. До преди няколко години живеел в Добринище. Преместил се в Банско заедно със съпругата си, след като си купили апартамент, но редовно посещавали близките си в курортното градче. Там Иван има и баба. Тя се казва Катерина Милева и е герой на нашата история днес. Тя самата ни потърси защото е намерила своята истина за трагичният инцидент почернил живота на нея и семейството и.

Набедената Йоанна Загорчина

Набедената Йоанна Загорчина

Двамата заедно събирали шишарки в планината и ги предавали на местни фирми, които работят на външния пазар. Официално така и така не става е ясно какво е принудило Иван Гълъбов да сложи край на живота си. Но батата реши да разкаже това, което знае пред Топ Преса. Не можело повеча да се мълчи, казва ни тя. През последните години той е изгубил най-напред майка си, която е била болна от тежко заболяване, а след това и по-малкия си брат, който загинал в катастрофа. Иван Гълъбов беше погребан в родния си град Добринище. Младият мъж сложи край на живота си навръх именния си ден в Банско. Той е открит, увиснал на бесилото, в една от стаите на жилището си в Банско, където живее заедно със съпругата и двете си невръстни деца, които са в детска градина. Жилището е купено от бабата Катерина. Съседи го виждат увиснал на балкона и сигнализират полицията, разказва госпожа Милева. През това време съпругата му спи и се събужда от виковете на хората. Излиза на балкона и писва от ужаса. Въпреки шока младата жена успяла да пререже въжето и да потърси помощ. За жалост пристигналите на място медици само констатирали смъртта му.

Покойният Иван Гълъбов с децата си в Банско

Покойният Иван Гълъбов с децата си в Банско

„За всичко това което се случи и почерни семейството ми, остави децата му сираци, е виновна любовницата му Йоанна Загорчина…“ заявава Катерина Милева пред нашия редактор. Тя е направила свое проучване сред приятели и близки и установила своята истина за самоубийството на своя внук. „Цяло Банско знае че внук ми е имал извънбрачна връзка с тази жена. Тя е наркозависима. Взема наркотици и е научила и внук ми да взема, убедена съм. Та постоянно го е притискала за пари, той е живял по адско напрежение. Не е издържал просто…“ споделя през сълзи опечалената жена. По думата въпросната любовница Йоанна Загорчина работи като гардебориер в една от хижите на град Банско. „ Когато приятелите на покойният ми внук ме насочиха към нея, поисках да я намеря, да поговорим, да ми обясни това, което тя знае. Да проверя дали лъжат за нея, да разбера истината. Отидох на работното ми място, представих и се, а тя ме подгони с агресия. Налетя да ме бие. После разказах всичко на полицията и започнаха проблемите. Където ме видеше из улиците на Банско, Загорчина налиташе да ме бие. Трябвало да си затварям устата…“ изплака пред Топ Преса старата жена. Защо Йоанна Загорчина иска всичко да се потули? Говори ли истината госпожа Милева? На тези въпроси може да отговори само и единствено полицията в Банско, която през пръсти е минала целият случай. Госпожа Милева твърди, че любовницата на внук и не е само зависима от опиатите но е и дилър на дрога. Проверка по случая от МВР обаче няма. Има само един гроб на един млад мъж и баща, почернени близки и много въпроси на които МВР не търси отговорите. За това бабата се осмели да ги постави публично.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене