Лекарят специализант по пластична хирургия Иван Узунов от Благоевград сред участниците в „Сървайвър”

26-годишният Иван Узунов от Благоевград е сред 20-те участници, борещи се за оцеляване в най-тежки и сурови условия на безлюдно екзотично място на Филипините в телевизионното реалити „Survivor”. Той е лекар по професия и специализира пластична хирургия. Родителите му също са лекари – бащата д-р Петър Узунов е уролог, а майката д-р Румяна Костадинова – гинеколог. След като завършва Математическата гимназия в Благоевград, Иван тръгва без колебания по техните стъпки и е приет да учи медицина в МУ – София. След дипломирането си започва работа като специализант в Клиниката за изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов“. През декември 2020 г. той е бил доброволец в Ковид отделение. Наред с това работи и в частна клиника „Белисимо“ и се обучава при д-р Ильо Стоянов, който е кардиохирург, но и естетичен хирург, нашумял с прилагането на ендоскопския лифтинг на лицето за подмладяване на дамите.

Баща и син Узунови в МБАЛ – Благоевград

„Синът ми ще се обучава 5-6 години, след като положи изпити, най-вероятно ще се ориентира към естетичната хирургия. Знаете, че през последните години тя стана много предпочитана, с това се занимават дерматолози, стоматолози, но малко са специалистите пластични хирурзи”, каза пред репортер на „Струма“ д-р Петър Узунов.

По отношение на риалити предаването той добави, че синът му е сбъднал е една своя мечта. Във визитката си Иван Узунов се определя  като безкрайно напорист, любопитен и комбинативен. Младият лекар е мотивиран да докаже, че триумфът в играта не е въпрос единствено на физическа сила, а изисква комплексни качества, като здрав дух и тяло, находчивост и стратегическо мислене. Мотото му в играта е „Наблюдавай, анализирай, атакувай!“.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене