Спорен казус с гробищния парк в Якоруда

Днес в Областна управа Благоевград ще се проведе среща с представители на община Якоруда, РЗИ, РИОСВ, Басейнова дирекция. Ще бъде обсъждан казусът с разширението на гробищния парк в град Якоруда.

Преди дни жители споделиха притеснение от разширението на гробищния парк в район близо до река Места. Тревогата на хората е свързана с това, че теренът е с високи подпочвени води и при проливни дъждове, или наводняване подобно на ситуацията от м. декември миналата година има реална опасност гробните места да се разрушат и телата да достигнат дори до водите на реката.

Собственици на имоти близо до гробищния парк алармират за ситуацията и се надяват чрез намеса на съответните органи да бъде взето решение, за разширяване на гробищния парк, което наистина е необходимо предвид изчерпване на капацитета му, но да бъде на място, което няма да причини замърсяване водите на реката и разбира се покоят на погребаните мъртъвци. Очаква се днес да се проведе среща на институциите в областна управа Благоевград за обсъждане на ситуацията, разглеждане на възможните варианти и взимане на съответни решения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене