Обявиха военно положение в цяла Украйна

Снимка: архив, БГНЕС

Зеленски призова украинците да не изпадат в паника

ВУкрайна е обявено военно положение, заяви президентът Володомир Зеленски в обръщение в Telegram.

„Въвеждаме военно положение на цялата територия на нашата страна“, каза той.

Зеленски призова украинците да не изпадат в паника.

„От всички ни е нужно спокойствие, по възможност, моля, останете по домовете си. Ние работим. Армията работи, работи целият сектор на сигурността и отбраната на Украйна“, заяви Зеленски.

„Днес президентът (на Русия Владимир) Путин обяви провеждането на специална военна операция в Донбас. Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура и по наши граничари, гранични отряди. В много градове в Украйна се чуха експлозии. Въвеждаме военно положение на цялата територия на нашата държава. Преди минута разговарях с президента (на САЩ Джо) Байдън. САЩ вече са започнали да сплотяват международната подкрепа. Днес от вас, от всички вас се иска спокойствие, по възможност си останете вкъщи. Ние работим, армията работи, работи целият сектор за сигурност в Украйна. Ще поддържаме постоянно връзка с вас – аз, Съветът за национална сигурност и отбрана, Кабинетът на министрите на Украйна“, заяви държавният глава.

По информация на изданието Страна.ua украинският лидер е свикал заседание на украинския Съвет по национална сигурност и отбрана, предаде РИА Новости.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене