Извънредно! Още една държава атакува Украйна ВИДЕО

Въоръжените формирования на Беларус са участвали в атаката на украинската граница

Държавната гранична служба на Украйна твърди, че въоръжените формирования на Беларус са участвали в „атаката на украинската граница“.

„Около 05:00 (06:00 московско време) държавната граница на Украйна в района с Русия и Беларус беше атакувана от руски войски, подкрепяни от Беларус“, се казва в изявление на граничната служба в четвъртък.
Според агенцията атаките срещу гранични части, гранични отряди и контролно-пропускателни пунктове се извършват с използване на артилерия, тежка техника и стрелково оръжие. „Това се случва в районите на Луганск, Сумска, Харковска, Черниговска и Житомирска.

Освен това има атака към Украйна и от територията на Автономна република Крим. Засечени са нападения на вражески диверсионно-разузнавателни групи“, граничната служба. От украинското гранично ведомство уточняват информация за ранените сред граничарите.

CNN също така твърди, че въоръжените сили са преминали украинската граница от Беларус. На живо по телевизионния канал бяха показани кадри от камера за видеонаблюдение, докато колона от бронирана техника се движи по магистралата, телевизионният канал определи мястото на запис като Сенковка – контролно-пропускателен пункт на украинско-белоруската граница.

Според кореспондента на CNN Фредерик Плейтген, от кадрите е невъзможно да се разбере дали бронираните машини принадлежат на въоръжените сили на Беларус или на Русия.

Както БЛИЦ съобщи Владимир Путин заяви в телевизионно обръщение, че в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас е решил да проведе специална военна операция.

Руският лидер подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии. Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че руските военни не нанасят удари по градовете на Украйна, военната инфраструктура е изключена с високоточни средства. Мирното население не е в опасност, увериха от ведомството.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене