Четири медала за гоцеделчевския клуб по художествена гимнастика „Пирин ЕМ“ от престижно състезание

Неврокопските момичета добавиха 1 златно, 1 сребърно и 2 бронзови отличия към своята клубна витрина

Малко не стигна на състезателките, водени от Габриела Шопова и Мария Джингарева медалите да се завърнат поне един медал повече от Самоков. Там те участваха в надпреварата „Зимни феи“, организирана от местния клуб „Джорджия“. Три от спечелените отличия бяха при ансамблите.

Шестгодишните грации на клуба в първото за спортната си кариера състезания взеха 3-о място. На същата позиция завършиха и по-големите – 7-10 години. Състезателките в ансамбъла 11-14 години пък затвърдиха приятното впечатление, завършвайки със сребро в своята възрастова група, след като дребни грешки им попречиха да се поздравят с шампионска титла.

СКГ „Пирин“ успя да се пребори за челни места и в индивидуалната програма, където конкуренцията бе още по-силна и с многобройни участнички. Там 9-годишната Рабия Нафузчи на съчетание без уред зае 4-та позиция като малко не и достигна да се поздрави поне с 3-о място. 12-годишната Деана Попова обаче донесе най-високото отличие за своя тим, след като се класира първа на бухалки в своята възрастова група. Деана се включи и в надпреварата без уред, където за съжаление не успя да дублира своето постижение и завърши на 4-а позиция.

Тази събота малките грации на СКХГ „Пирин“ ще участват в ново състезание, но в Благоевград, където ще премерят сили отново в 3 ансамблови и две индивидуални категории.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене