Дежурният синоптик на НИМХ изненада с тази прогноза за днес

Времето днес ще остане предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд над западните райони облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България северен вятър, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София  – около 6°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев

ще е предимно облачно със слаб съжд и максимална температура 14 градуса.

Над Черноморието

ще бъде облачно. По южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен север-североизточен, по най-високите върхове южен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са преди обяд, на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

В четвъртък

ще бъде предимно облачно. На места, главно в Централна и Източна България, ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 5° и 10°.

Още през нощта срещу петък

облачността над по-голямата част от страната, с изключение на крайните източни райони, ще се разкъса и ще намалее до изясняване. В западната половина от страната и по поречието на Дунав рано сутринта ще има мъгли.

В петък

ще бъде предимно слънчево. Ще бъде тихо или със слаб югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, дневните слабо ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене