Какви устни харесват мъжете

Учените узнаха какви устни мъжете считат за идеални

Много жени се безпокоят за формата и размера на своите устни. Дамите използват различни хитрости, даже се решават на операция, за да променят своите устни. Ние узнахме какви форми и размери се считат за привлекателни.

Американските учени направиха неутешителен извод за любителките на големите устни – те не помагат да станем по-красиви, по-скоро е обратното. Както показва изследване, мъжете харесват преди всичко пухкави устни с естествени пропорции, заемащи 4,5% от площта на лицето.

Учените препоръчват  на жените, които са взели решение да се подложат на операция или да използват инжекции, да се придържат към този стандарт. Впрочем, именно такива устни има всяка трета жена и затова се огледайте добре – възможно е вашата усмивка да е вече идеална и да не са ви нужни никакви процедури.

По време на експеримента учените показвали на мъжете фотографии на една и съща жена, но на всяка снимка устните й били ретуширани по различен начин. Станало ясно, че повече от всичко мъжете харесват устни с естествени пропорции, увеличени примерно на 50%. При това, долната устна трябва да бъде два пъти по-голяма от горната. Идеалният размер на долната устна е 10% от долната третина на лицето. Както отбелязаха специалистите, за да имат такива устни, много от жените трябва просто да се научат да увеличават зрително своите устни с помощта на козметика или да направят няколко инжекции за постигане на дългосрочен ефект.

zdrave.to

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене