Музеят в Гоце Делчев излиза на протест днес

Общинският исторически музей в Гоце Делчев се включва в националния протест на служители на музеи и галерии в страната. Преди ден Националната федерация “Култура“ към КТ „Подкрепа“ призовават всички специалисти от музеите и галериите в България към ефективни протестни действия на 22 февруари/вторник/ 2022 година заради обидните, унизителни и необмислени параметри на средствата, предвидени за развитие на нашите институти в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 г. „Не убивайте българските музеи!“ е призивът, с който днес започва протестът на служители в музеи и галерии.

Музеят в Гоце Делчев се присъединява към протестните действия, става ясно от позиция на културната институция:

Уведомяваме Ви, че на 22 февруари /вторник/ 2022 година вратите на музея ще бъдат затворени за посетители. ПРЕДПРИЕМАМЕ ЕФЕКТИВНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ, заради обидните, унизителни и необмислени параметри на средствата, предвидени за развитие на нашите институти в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 г.

В знак на протест днес затварят врати и Регионалния исторически музей в Благоевград, музеите в Банско, разлог,  Велико Търново, Варна, Плевенската панорама и много други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене