Бургазлии искат дървесните отпадъци от Дупница, правят от тях плочи

Голяма фирма от Бургас ще изземва дървесните отпадъци от община Дупница, за да прави от тях плочи. Кметът Методи Чимев е предложил на Общински съвет за одобрение меморандум за сътрудничество с дружеството. Фирмата е специализирана в производството на дървени изделия от отпадъчен материал, а договорът ще освободи общината от ангажимента да плаща отчисленията, които се трупат за отпадъците. „Кроношпан” има площадки за събиране и третиране на отпадъци край София. В момента боклукът, събран в община Дупница, се товари на камиони на площадка край старото сметище и се вози до Филиповци, където се отделят материалите, които подлежат на рециклиране, а останалата част се депонира.

„Предмет на меморандума е желанието за съвместна работа на страните за рационално оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на община Дупница, намаляване депонирането на отпадъци и подобряване на екологичните показатели на територията на общината.”, пише в докладната на кмета.

В петък съветниците ще решат дали дават разрешение на Чимев да подпише договора за сътрудничество. Начело на фирмата, която се ръководи от Асен Ников, Радован Цаха и Николай Банков, има производствена база в Бургас, складове и площадки в София и база в Велико Търново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене