Родена в Петрич отпразнува 100-годишния юбилей в Симитли

Родената в Петрич госпожа Марчела посрещна скъпи гости – нейни роднини! Получи цвете, икона на Дева Мария и бутилка хубаво червено вино от приятели и зам.-кмета Евгения Георгиева.

Леля Мария или госпожа Марчела – така потребители и специалисти се обръщат към своята приятелка Мария Пецева, която днес отпразнува 100-годишния си юбилей. В Центъра за настаняване от семеен тип в Симитли бе подготвена специална трапеза, тържество и вкусна торта, каквито заслужава една прекрасна възрастна дама, каквато е Мария.

За празника, юбилярката получи прекрасни подаръци от своите приятели, каквито са потребителите и специалистите в Центъра. Специални дарове за рожденичката имаше и от община Симитли, а подаръците – цвете, икона на Дева Мария и бутилка хубаво червено вино, бяха връчени на Мария Пецева от зам.-кмета на община Симитли Евгения Георгиева.

„ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАРИЯ! БЪДИ ЗДРАВА! ТВОЯТ ЖИВОТ ТРЯБВА ДА НИ СЛУЖИ КАТО ПРИМЕР. НЕКА БОГ ДАРУВА ВСИЧКИ СЪС ЗДРАВЕ, СИЛИ И БИСТЪР УМ, КАКТО Е НАПРАВИЛ С НАШАТА РОЖДЕНИЧКА! ЧАКАМЕ ДА НИ ПОКАНИШ НА 110-ТА ГОДИШНИНА“, ПОЖЕЛА ЗАМ.-КМЕТА ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВА НА РОЖДЕНИЧКАТА.

От своя страна Мария Пецева пожела на всички хора да са здрави.

„БЪДЕТЕ НА НИВО, ЖИВЕЙТЕ СПОКОЙНО И СЕ РАДВАЙТЕ НА ЖИВОТА“, КАЗА 100-ГОДИШНАТА ДАМА.

За празника, юбилярката посрещна скъпи гости – нейни роднини, които не скриха радостта си от прекрасния повод, който ги е събрал с Мария и допълниха, че откакто е в Центъра, тя се чувства много добре и най – вече заредена с много нови сили и желание за живот.

Мария Пецева е родена на 20 февруари 1922 година в град Петрич. Майка й се казвала Вангелия Пецева, а баща ѝ Кирил Иванов Пецев. Много скоро след раждането на Мария, майка ѝ си отива от този свят. Новороденото оцелява, благодарение на пословичната задружност и висок морал на рода на баща ѝ, които са бежанци от Егейска Македония. Всъщност Мария е първото дете на семейството, което се ражда в България, след като бяга от Македония. Времето, в което Мария се ражда е жестоко. Току – що е отминала Първата световна война и голямата пандемия от Испански грип, убила над 100 млн. души по света.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене