В неизвестност са Димитър Грънчаров от Хаджидимово, Георги Махлелиев от Сандански и Васил Асенов от Разлог

Продължава спасителната операция! Все още няма вест за шофьорите от Хаджидимово

Продължава спасителната операция на ферибота, изгорял в Йонийско море. Трима от българите, които остават в неизвестност  са международни шофьори от Благоевградска област, за което вече многократно съобщаваме. В неизвестност са Димитър Грънчаров от Хаджидимово, Георги Махлелиев от Сандански и Васил Асенов от Разлог.

Част от близките им са вече в Гърция, в очакване на новини, които за съжаление се бавят. Синът на Димитър  Грънчаров от Хаджидимово – Иван пусна трогателен пост във Фейсбук ,търсейки информация за баща си .Заедно със сестра си вече е в Гърция.  Вчера бе изваден жив, гражданин на Беларус, което засили надеждите им, че е възможно някой от 7-те българи да бъде открит жив, независимо че времето напредна достътъчно.

Високата температура над 2000 градуса забави известно време спасителната операция ,но от вчера спасителите влизат и претърват всяко кътче на плавателния съд. Гръцки шофьор бе намерен мъртъв, овъглен в кабината на камиона си. Все още има надежда да бъдат открити живи хора, тъй като един от оцелелите е съобщил, че е чувал гласове от мястото, към което са се отправили тази сутрин спасителите .

Близките на издирваните са в непрекъсната връзка с посолството ни в Солун, но до момента информация няма. Сред оцелелите в огнения ад е  Ангел Лучков от Разлог. Той е спасен, тъй като е бил в каюта на петия етаж и бързо е успял да стигне до спасителните лодки. Според него голяма част от шофьорите спят в камионите си поради лошите условия на ферибота. 7 от издирваните общо 10 шофьори са българи.  Очаквайте подробности.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене