Полицаи и ски учител откриха в хотел изгубен телефон на пистите над Банско

Столичанка благодари на полицаите от Банско, които са открили изгубен от дъщеря й нов телефон. Ина казва, че „за пореден път ми се затвърди вярата, че добри хора има, има и съвестни, свестни полицаи, за които тази професия е призвание“.

Разказва и как чисто новия телефон на дъщеря й изпаднал от джоба на грейката по ски пистата. Тя се осъзнала, че го няма и се върнала да го търси. Случайно минаващият ски учител Георги Малчов й помогнал, давайки й да ми се обади от неговия апарат, за да каже на майка си за случилото се и да пусне функцията за локализиране на телефона. Ина се обадила и на тел. 112, за да изпратят патрулка, тъй като хората, които са намерили апарата не отговарят на обажданията и слизат от пистите към Банско с него. Патрулката дошла много бързо и полицаите подходили изключително професионално. „Извиних им се, че ги ангажирам с подобни дребни неща, а те отговориха, че това им е работата. След като им показах в кой хотел е локацията на телефона отидохме с тях до там. Както полицаите ( за мое огромно съжаление не запомних имената им), така и управителят на хотела Цветан Манов бяха изключително отзивчиви и се опитваха да локализират с нас точната стая, в която е телефонът, гледаха на камерите, разхождаха се по коридорите на хотела и най-накрая открихме апарата“, допълва столичанката.

Та поискала да почерпя в знак на признателност полицаите и управителя, но те отказали и се върнали на работа. „Всички, с които тази случка ме срещна днес не само подходиха много професионално, но и съвсем искрено и по човешки се опитаха да ни помогнат… толкова малко, а всъщност толкова много е да бъдем хора.
Благодаря още веднъж от сърце на двамата пазители на реда, Цветан Манов и Георги Малчов“, завършва поста си в социалните мрежи Ина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене