Кметът Илко Стоянов с призив: Бъдете на стадиона, подкрепяйте отбора на „Пирин”!

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов призова  благоевградчани да покрепят на стадиона ФК „Пирин” във втория дял от първенството на Първа лига.

Градоначалникът е категоричен, че местната власт и соственикът на тима градят успешното бъдеще на „орлетата”. Затова е важна и подкрепата на публиката в годината, в която се отбелязва 100-годишният юбилей на отбора.

Ето и цялото обръщение на кмета:

Уважаеми приятели, възобновяването на шампионата в Първа лига и завръщането на ФК „Пирин“ към официалните мачове ми дава повод да отправя послание към вас! Всички ние знаем какво означава тимът за хората в Благоевград, за жителите на общината, дори за голяма част от хората в региона.

Много от нас пазят мили спомени от първото си посещение на стадиона, първата победа, първия гол или виртуозно изпълнение на някой от безбройните легендарни футболисти, обличал зелената фланелка на „Пирин“.

Футболният клуб е възпитал важни ценности у безброй деца, голяма част от които прославиха Благоевград по света. Вярвам, че това ще продължи да се случва! В годината, в която отбелязваме 100-годишния юбилей на ФК „Пирин“ съм благодарен на всички вас, привържениците на отбора, и на нашите партньори, с които заедно вярвам, че градим успешното бъдеще на отбора. Инвестициите и грижата на собственика на ФК „Пирин“ – г-н Пол Белогур, направиха така, че тимът да се върне отново на „футболната карта“, за което му благодаря!

В резултат на изключително плодотворната ни съвместна работа ние се гордеем с отбор в елита на българския футбол, с детско-юношеска школа, която тепърва ще произвежда нови пирински надежди и не на последно място – с женски отбор по футбол. Нека всички обединим усилията си в името на доброто бъдеще на ФК „Пирин“! Бъдете на стадиона, подкрепяйте отбора! Магията „Пирин“ е непреходна!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене