Зам. кметът Олга Китанова: 6,3 млн. лв. са предвидени за инвестиции в инфраструктурата в община Дупница за 2022 г.

Зам. кметът на община Дупница Олга Китанова оповести  на официална пресконференция, че 6,3 млн. лв. от проектобюджет 2022 г. са насочени към инвестиции за инфраструктура в общината. Общата стойност на бюджетната рамка за 2022 г. е в размер на 42 млн. лв. Инвестиционната програма включва списък с обекти за капиталови разходи на стойност 4,8 млн. лв. От бюджета ще се заделят и 1,5 млн. лв. за текущи ремонти.

Зам. кметът по икономическите дейности Олга Китанова заяви: “Капиталовите разходи са увеличени с 15% спрямо миналата година, като от тях 1 650 000 лв. са предназначени за селата. Общината не може  да свие инвестициите. Бюджетът ни за 2022 г. е антикризисен, смел и предизвикателен. Ще се извършат ремонти на улици в града и по селата, ще има спортно игрище на стадион “Бончук” в Дупница. Ще сменим водопровода в селата Яхиново, Самораново и Крайници. Ще се направи ПУП на кв. “Гиздова махала”. Заделени са средства за ремонт на кметставата на малки населени места”, заяви Олга Китанова.

За домашните любимци на дупничани ще се изгради кът за разходка на кучета. Общината в Дупница обмисля да се увеличат таксите за барбекютата в парк „Рила”, наемите на общинските жилища, които в момента са по 35 ст. на кв.м и не са увеличавани от 2008 г. По-високи цени ще плащат и спортните клубове, които тренират в Спортната зала, поради поскъпване на тока.

Проектобюджетът за 2022 г. ще бъде качен на сайта на общината и всеки гражданин може да даде предложения.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене