Временната комисия към Общински съвет Благоевград за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград одобри кандидатите

Днес в зала „22- ри Септември” на община Благоевград се проведе открито заседание на Временната комисия към Общински съвет Благоевград, по повод изслушване на допуснатите кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград.

На заседанието присъстваха: Иван Ризов – председател на комисията и членовете: Валентина Шаркова, Иван Станчев, Исмет Узунов и Кирил Илиев.

Списъкът на допуснатите до участие кандидати e публикуван на страницата на Община Благоевград в раздел Общински съвет.
Настоящето изслушване се извършва на основание чл. 68а от ЗСВ. като в срока по чл. 68а, ал. 2 от ЗСВ до започване на изслушването не са постъпили становища или въпроси от граждани, юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на обществено полезна дейност или общински съветници в Общински съвет Благоевград.

Председателят на временната комисия, Иван Ризов, информира присъстващите, че изслушването ще се проведе по списък на кандидатите, подредени по азбучен ред.

След прочитане на всяко от имената, бе предоставена възможност на кандидата да се представи и изложи допълнителни мотиви за кандидатурата си.

След проведеното изслушване на кандидатите за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград, комисията, поради липса на въпроси и след изчерпване на процедурата, закри заседанието.

Кандидатите ще бъдат официално одобрени на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград, което е насрочено за 25 февруари 2022 година от 9:30 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене