Адът се стовари в Германия: Свирепа буря със 152 км/ч руши всичко по пътя си ВИДЕО

Силни ветрове повалиха дървета и доведоха до анулиране на полети и спиране на железопътното движение в няколко провинции

Силни ветрове със скорост, достигаща 152 км/ч, повалиха дървета и доведоха до анулиране на полети и спиране на железопътното движение в няколко провинции в Германия, която бе връхлетяна снощи от бурята Иления. Днес се очаква продължение на ударите на стихията.

В северната част на страната продължава да има опасност от буря, а в Берлин службите за спешна помощ са обявили извънредно положение заради многобройните сигнали за тревога.

Федералната агенция по мореплаване и хидрография (BSH) отново предупреждава за опасност от буреносни вълни в следобедните часове за германското крайбрежие на Северно море. По крайбрежието на Северна Фризия и в районите на Везер и Елба приливът ще бъде с 1 до 1,5 метра по-висок от обичайното. В района на Хамбург високите води на Елба вероятно ще достигнат стойности, по-високи с 1,5 до 2 метра от средното им ниво.

В петък сутринта се очаква нова буря, съобщи говорител. Бурните вълни сами по себе си са нещо нормално, но честотата им в момента е необичайна, каза той: „Не си спомням да сме имали толкова много бурни вълни подред през последните 20 години.“

 

 

 

По крайбрежието на Северно море за буреносна вълна се говори, когато високите води се издигат поне с 1,5 метра над нормалното. Силна или много силна буря се нарича буря само когато нивото на водата достигне 2,5 или 3,5 метра.

Тази сутрин пожарната служба в Берлин отново обяви извънредно положение. Това означава, че се получават толкова много сигнали от граждани, че те вече не могат да се разглеждат един след друг, както обикновено, а се определят други критерии.

„В по-голямата част от обажданията става въпрос за паднали дървета или разхлабени строителни елементи.“

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене