Прогноза за времето – 17 февруари (четвъртък)

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София около 1°. Днес облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на места временно до слънчево, но привечер от запад отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Ще се задържи топло с максимални температури между 12° и 17°, в София около 12°. През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На места от северозапад на югоизток ще превали краткотраен дъжд, в планините – сняг.

 Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 22 мин. и залязва в 17 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 37 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 06 мин. и изгрява в 18 ч. и 48 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене