Обрат: Платените протестиращи не били за протеста на полицаите, а за този на „Възраждане“

Станала е грешка. Очакват се провокации на протестите, които се подготвят идната сряда, а не на тези в неделя.

С тези думи вътрешният министър Бойко Рашков опроверга думите на Лена Бориславова, която по-рано днес заяви, че ще бъдат внедрявани криминално проявени лица, на които е платено да участват в протеста на МВР.

„Нямаме никакви опасения, че протестът, който е планиран за неделя, ще има действия, които да нарушават обществения ред. Имало се предвид протестите, които се подготвят в сряда“, каза Рашков.

Съмнения за грешка се появиха още минути след изявлението на Бориславова, когато други от участниците в предстоящите протести – пожарникарите, опровергаха да имат данни за евентуални платени провокации. Самата говорителка обясни, че въпросните лица, които се подготвят за провокации, получавали заплащане от поне един от списъка с 19 имена, който премиерът Кирил Петков предаде на главния прокурор Иван Гешев.

Междувременно по-рано днес стана ясно, че „Възраждане“ подготвят протестни действия  другата сряда (23 февруари). Лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че протестът ще се проведе от 11.00 ч. пред Министерски съвет и обяви, че няма да е единствено и само за зеления сертификат, а и за ценовия шок, както и за реакцията на България относно ситуацията в Украйна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене