Скандал: Младежкото ДСБ се разпусна и отправи тежки обвинения срещу ген. Атанасов

Лидерът на синята партия е обвинен в диктатура и желание да превърне партията в една присъдружна организация към друга партия

Националния младежки клуб към Демократи за силна България взе решението да прекрати съществуване. В дълъг пост в страницата си във Фейсбук МДСБ обясняват защо предприемат този демонстративен акт.

Причината е лидерът на партията – ген. Атанас Атанасов, който съвсем скоро беше преизбран. Той не иска да разговаря с никого под 30, заявяват от разпуснатия клуб.

Разривът между генерала и младежите настъпил заради тяхната борба да не се допускат роднински назначения в ръководството на партията. Членовете на клуба признават, че не виждат демократичност от страна на ген. Атанасов в управлението на формацията.

„Когато през 2004 г. Иван Костов създаде ДСБ, той каза за СДС, че „духът напусна тялото“. Днес, 18 години по-късно и почти десетилетие откакто ДСБ и Костов не са синоними, ние смятаме, че духът отново напусна тялото.

Този път това на ДСБ. Последното ни притеснение е, че ДСБ ще последва СДС стъпка по стъпка и ще се превърне в една присъдружна организация към друга партия“, заявяват от разпуснатия Национален младежки клуб.

Младежите специално обръщат внимание на поведението на Стоян Михалев – певец и депутат от Варна. В защита на председателя ген. Атанасов той обиждал младите си съпартийци, наричайки ги „сикаджии“, „блюдолизци на ГЕРБ“ и ги обвинил, че ще провалят започналата промяна в България.

Младежите на ДСБ са недоволни и от това, че партията губи своята идентичност за сметка на коалиционния си партньор „Да, България“. „Настойчиво обяснявахме, че ние сме ДСБ, че председател на партията не е Христо Иванов, а Атанас Атанасов, и че “Да, България” са наши приятели и съмишленици, с които сме заедно в „ Демократична България”, но все пак не са ДСБ“, разказват в публикацията си от Националния младежки клуб към ДСБ.

Изявление на Националния младежки клуб към Демократи за силна България.

Дойде време да си кажем неща, които дълго отлагахме. Неща, които с години старателно се опитвахме да разрешим вътре в ДСБ, и неща, за които вече няма друг избор, освен да бъдат изречени публично.

Създадохме Националния младежки клуб към ДСБ в края на 2017 г., в най-трудния момент в историята на партията.. Направихме го с ясната идея, че именно хората в ДСБ изнесоха на гърба си най-тежката и важна промяна

Вижте повече

blitz.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене