Подобряват зелените зони и детските площадки в Гоце Делчев

В Гоце Делчев започна подготовката за пролетния сезон. Почистват се клоните на дърветата, премахват се опасни такива, в общинската оранжерия се отглеждат необходимитет цветя. Какво ново ще видим по улиците на града през полета и как ще бъде подобрена градската среда разказва Никола Попкостадинов – ландашфтен архитект в община Гоце Делчев.

„Сега сме малко преди началото на много красив сезон – пролетта. Очаква ни обновяване на зелените площи и цветни алеи. Имаме 10-тина дни за оформащите резитби да довършим, има и няколко опасни дървета за премахване, две от тях са в коритото на градската река, близо до ДНА. Трябва да премахнем опасни дървета и в близост до детската площадка при Дома на културата. На ул. „Петър Сарафов“ имам много хубави дървета, засадени преди около 6 години,които имат нужда от оформяща резитба. Успоредно с това в разсадника върви отглеждането на цветята, мислим скоро да подменим почвата на цветарниците, да засадим теменужките.

Друго важно мероприятие е подготвянето на поливните системи. И не на последно място – да се премахне блажната боя и лакират пейките за отдих в центъра на града. Целта е да сме в по-приветлива среда както за нас, така и за децата ни. Грижата на пейките ще започне от градския парк и централна градска част, после да продължим към парк Панорамата и ул. „Сливница“, и после да се разгърмен по кварталите.

Детските площадки вече са обходени, правим необходимото да се доставят необходимите материали така че в рамките на две до три седмици да бъдат отремонтирани. Наистина имат нужда от грижи, надявам се до месец да сме готови с всичко“, обобщи Никола Попкостадинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене