Община Кресна с предизвикателство към деца и младежи за 3-ти март

В навечерието на големият празник на България – Ден на българското освобождение и възкръсването на родината ни за нов живот, община Кресна отправи предизвикателство към деца и младежи. По този начин кметската управа иска да ги направи съпричастни към онези велики дни и да усетят своята връзка с родния си край.

Участниците в това предизвикателство е добре да поговорят с по-възрастни роднини, с баби и дядовци, с бащи и майки, да се разровят в старите семейни албуми за скътани и позабравени свидни спомени, да запишат текстове на забравени народни или стари градски песни, да снимат старите фотоси.

„След това децата и младежите трябва да включат камерата на телефона си, да режисират подходяща атмосфера и да разкажат с чувство научената история или да опишат какво се вижда на старата семейна фотография. Ако текстът е на стара народна или градска песен – могат да я напишат. В допълнение на своя видеоразказ може да се онагледи историята и с подходящи снимки”, сподели кметът на Кресна – Николай Георгиев.

Защото всичко е ценно и не бива да остане в забрава. Съветът към участниците е да са находчиви и инициативни, за най-добре представилите се ще има награди.

Видеоразказите или напечатаните текстове може да се изпратят 17:00 часа на 1-ви март на профила на община Кресна и Николай Георгиев, а компетентно жури ще оцени усилията на участниците и ще определи победителите. Отличия ще има за всички, но специални изненади ще има за първите трима в класирането.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене