Бербатов изведе на терена 14-годишния Стиви, за когото България се моли

Една от големите звезди на българския футбол Димитър Бербатов подкрепи благотворителния турнир „Бъдеще за Стиви“, чрез който се събират средства за лечението на 14-годишния Стивън Бориславов, диагностициран със Сарком на Юинг.

„Извън терена уважението трябва да бъде на ниво. Волята за победа трябва да се прехвърли и извън терена. Когато искаме да помогнем, трябва да бъдем обединени. Аз му казах да бъде силен. Всички сме заедно, така нещата могат да се случат по-лесно“, заяви Бербатов.

14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, успя да дойде и да почувства позитивната енергия по време благотворителен футболен турнир в София. А на терена го изведе лично Димитър Бербатов.

Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на „Левски“.

Преди дни стана ясно, че Стиви е диагностициран със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му – около 200 000 евро.

Силата на футбола заформи бързо изключителна вълна на съпричастност. Да помагат се втурнаха и момчета от школите на „Левски“ и ЦСКА – кой предлагаше екипировката си на търг, кой търсеше да дари каквото може или да популяризира. Обединиха се и футболните клубове. Включиха се десетки отбори.

Наред с различните инициативи бе организиран и благотворителен футболен турнир за Стиви на терените на 57 СУ „Св. Наум Охридски“. Включиха се отборите до 14 г. на ЦСКА, „Левски“, „Национал“, Академия „Септември“, ДИТ, „Левски-Раковски“, „Метал“ (Перник), „Арес“ (София), „Левски Спартак“, „Струмска слава“.

На поканата да се включи откликна и звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Но моментът стана още по-емоционален, тъй като за турнира бе дошъл – макар и само да погледа от автомобил край игрището самият Стиви. Толкова му се искаше и самият той да е на терена. Беше по екип. С №9. Неговият №9. Защото и Стиви е голаджия. Голмайстор е още в отбора си в Перник. Бележи редовно и когато е в „Левски“, и в ЦСКА.

Пристигна един друг голаджия, емблематичен №9 – Димитър Бербатов. Поговори със Стивън, с родителите му. А самият Стиви пожела да излезе за мъничко на терена. Бербатов го прегърна и го изведе там – под бурните аплодисменти на момчетата от всички отбори, дошли да играят за Стиви. Под бурните аплодисменти на родителите, подкрепили инициативата. И на всички, присъединили се към отбора на доброто.

„Благодаря на всички за това, което правите за мен“, каза с треперещ глас Стиви.

Една от целите на благотворителния турнир – наред със събираните на място средства, бе да се съберат и още артикули за благотворителния търг за Стивън. А Бербатов донесе два наистина изключителни футболни експоната – две фланелки. С едната е играл за „Тотнъм“. „Даже съм вкарал гол с нея, затова е още по-ценна“, разкри той.

Другата е също уникална – фланелка на Димитър Бербатов с автографи на куп звезди на световния футбол, участвали в благотворителния мач между отборите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“ – All Stars. Сред звездните участници в мача са Димитър Бербатов, Луиш Фиго, Райън Гигс, Пол Скоулс, Неманя Видич, Гари Невил, Фил Невил, Роби Кийн, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян Петров, Мартин Петров, Давид Трезеге, Робер Пирес, Предраг Миятович, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Иван Кордоба, , Кристиян Карембьо, Луис Саха, Яри Литманен.

СМЕТКА ЗА СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА СТИВИ:

Банка ДСК, клон Перник
IBAN: BG51STSA93000028755501
BIC: STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов
Титулят на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене