Благоевградският граничен полицай Спас Чимев арестуван с 15 стека контрабандни цигари

Чимев

Благоевградският граничен полицай Спас Чимев бе арестуван с 15 стека контрабандни цигари при спецоперация на „Вътрешна сигурност“. 34-годишният капепеец е заловен в района на „Метро“ в неделя вечерта на слизане от служебния микробус, с който граничните полицаи се прибирали от ГКПП – Станке Лисичково след приключване на смяната им. В якето му спецполицаите открили 2 стека цигари с македонски бандерол и още 13 стека в служебната му чанта.

Акцията продължила и в дома на граничния полицай в жк „Струмско“. При претърсването спецполицаите са намерили още 3 стека папироси, както и 10 грама марихуана и 66 патрона повече от разрешените 50 броя служебни патрони.

„Всички процесуално-следствени действия са извършени при условията на неотложност и одобрени от съда. Спас Чимев е обвинен за три престъпления – за държане на акцизни стоки, за наркотици и за незаконно притежаване на боеприпаси”, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова. Той е задържан за 72 часа, които изтичат в сряда вечерта, но очакванията са наблюдаващият прокурор по досъдебното производство да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение още днес.

Спас Чимев работи от две години на ГКПП – Станке Лисичково, преди това той е бил на ГКПП – Златарево. Не е семеен.

След акцията на отдел „Вътрешна сигурност“ в ГПУ – Благоевград предстои задълбочена проверка на Инспектората на МВР.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене