Кметът Илко Стоянов отговори на депупатите от ПП относно парк Бачиново: Всеки има право на мнение

Всеки има право на мнение, включително и народните представители. Това коментира кметът на община Благоевград Илко Стоянов, във връзка с позицията на народните представители от „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров и Владимир Табутов, относно идейното предложение за парк „Бачиново“.

„Ще си позволя да цитирам думи на министър Асен Василев, който при представянето на бюджета заяви: „Дългът, който поемаме, е по – малък от капиталовите инвестиции, ние поемаме дълг, за да инвестираме“.

Предполагам, че същите тези министри ще гласуват за бюджета. Благоевград е част от тази държава, благоевградчани също ще отговарят за този дълг, който ще се поеме от държавата. Самата община Благоевград има право да поема дълг. Поемането на дълг не е същото като кредит, като се внушава“, каза още той.

Илко Стоянов бе категоричен, че уважава мнението на двамата народните представители, единственото, с което не е съгласен е, че твърдят, че не е имало широк диалог.

„Напротив. Аз се опитвам да провокирам разговорите по тези въпроси, старя се Благоевград да се движи в същата посока, в която и държавата. Оттук нататък модела ще бъде такъв. Няма никакъв проблем в цялата обстановка. Народните представители имат право на мнение, за мен те са като всички останали хора. Има обаче и още един орган, избран от хората, а именно общинските съветници“, уточни той, акцентирайки че именно народните избраници на местно ниво са тези, които взимат важните решения за бъдещето на общината.

„Не виждам причина да спирам идеята. Това не е проект на кмета, това е проект на Благоевград. Това дали да се спре ще го реши обществото чрез своите избраници – общинските съветници. И още нещо важно – вслушвам се в бизнеса, но не приемам съвети от бизнесмени. Този град през последните 10 години се управлява от бизнесмени. Не съм съгласен със сравнението, че един човек, който управлява добре бизнес, може да управлява община“, коментира кметът на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене