Жителите на село Шишковци в писмо до премиера заради транссексуалните мадони: Спрете гаврата с Майстора, ОбС – Кюстендил готви протестна декларация

Жителите на кюстендилското село Шишковци, където около 30 години е живял и рисувал художникът Владимир Димитров-Майстора, изпращат писмо до министър-председателя Кирил Петков и до министъра на културата Атанас Атанасов с категоричната молба да спрат считаната от цяло Кюстендилско за посегателство и гавра с художника „фотографска изложба, която представя част от творбите на Майстора с лица на хора, които са си сменили пола, транссексуални са“. Това обяви кметът на Шишковци Илияна Петрова.

В селото са категорични, че ако няма своевременна намеса на премиера и на министъра на културата да спрат готвената за 8 март изложба в София, то селото се вдига на протести.

“Ние сме потресени! Просто имам обаждания от хора, които са излезли от село Шишковци преди 30-40 години, живеят във Варна, в Русе… Хората се обаждат! Просто обстановката е уникална… Утре ще пуснем писмата на сайта на Министерския съвет. Отворени писма сме написали, в които ги молим за съдействие, за да не се случва всичко това. Хората тук имат наследници, моделите имат внуци и правнуци… Това е голям удар за Шишковци”, каза Илияна Петрова.

Протестна подписка върви и в Кюстендил, а местният ОбС готви специална протестна декларация, каза председателят Иван Андонов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене