Бившият кмет на с. Зелен дол става координатор на селските кметове

Бившият управник на с. Зелен дол, пенсионираният полицай Ангел Младенов, става координатор на селските кметове и наместници в община Благоевград. Задачата му ще е да обикаля по селата и да следи как се харчат общинските пари, като ще е длъжен да докладва писмено констатациите си на общинския кмет.

„Има нужда от такава длъжност във всяка община, говорим за обикновен служител на ниско ниво, не за началник на кметовете“, изрично уточни градоначалникът Илко Стоянов и поясни, че въпросният контрольор няма да ограничи директния достъп на избраните и назначени селски управници до него, до секретаря Дейвид Арабаджиев, нито до директора на дирекция „Информационно обслужване“ Бойко Начев, които в момента са ангажирани с проблемите по селата.

Ангел Младенов беше кмет на с. Зелен дол мандат и половина. След като миналата година Илко Стоянов спечели изборите за общински кмет, се заговори, че бившият полицай глади пак панталон за старото си управленско място, но зелендолци се вдигнаха в подкрепа на наместника си Александър Мановски-младши. Илко Стоянов потуши напрежението тогава, като обясни, че назначаването на Ангел Младенов е коментирано за позиция на инспектиращ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене