Масово упояване на бездомни кучета в Благоевград

Граждани подадоха сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют. Това се е случило в навечерието на тържествата за 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

На клипове, заснети в центъра на града, се вижда състоянието на едното куче, а въпросът на жената, направила клипа, остава без отговор. Тя пита защо по този начин се ловят безстопанствените кучета. На клипа се вижда как служители обясняват, че са упоили животните, за да ги ваксинират.

„Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас, доброволците, и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат агресивни. Преди това бях свидетел и на това как спейки на слънце, кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам“, обясни Цветомира Съботинова.

Според Цветомира екипът трябва да поеме отговорност за случилото се. „Бях свидетел на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас“, разказа доброволецът Мария Георгиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене