„Места“ пое шампионски курс в пиринската бундеслига само със сухи тренировки и с вратар пожарникар

„Места“ (Хаджидимово) ще атакува върха в едноименната подгрупа на „А“ ОФГ – Благоевград и финала с първенеца от другия поток „Бистрица“, който ще излъчи областния шампион и представителя на пиринската бундеслига в баражите за Югозападната Трета лига. Това обявиха от ръководството на отбора, приключил първия полусезон без загуба и с 3 т. преднина на лидерската позиция плюс два мача в резерв – срещу „Огняново“ и „Стрела“ /Вълкосел/. До рестарта на кампанията играещият клубен шеф Димитър Парасков и хората му за първи път от много време насам няма да изиграят нито една контрола и ще заложат само на сухи тренировки. Причината е в пандемията от Ковид-19 и влошените метеорологични условия, както и в ранното начало на пролетния дял.

Добрата новина през паузата е завръщането на стадион „Димитър Лекин“ на Иван Симеонов. Вратарят пропусна есенните мачове заради влизането в редиците на родната пожарна и задължителното обучение. След успешното дипломиране новоизпеченият огнеборец е дал да се разбере, че е готов отново да застане под рамката на тима от родния си град в уикендите, в които не е на смяна в новата си месторабота. Това решава проблема с невралгичния пост №1, тъй като хаджидимовци ще имат на разположение две равностойни опции в лицето на Симеонов и на Георги Харизанов.

„Смятам, че нашият състав ще бъде един от най-добре комплектованите не само в нашата подгрупа, но и в цялата пиринска бундеслига, което ни дава оптимизъм и увереност в изпълнение на голямата цел – областен шампион“, коментира играещият председател на УС Д. Парасков.

ГЕОРГИ АЛЕКСАНДРОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене