Президентът Румен Радев проведе среща с кмета на Благоевград Илко Стоянов и министър-председателя Кирил Петков, съобщи пресцентърът на „Дондуков“ 2

Няма такъв кмет – президент и премиер му дойдоха на крака, докато се карат

Кметът на Благоевград Илко Стоянов може да се похвали, че успя да посрещне в кабинета си едновременно президента и премиера

Илко Стоянов в Благоевград е единственият представител на партията на Слави в местната власт

Президентът Румен Радев проведе среща с кмета на Благоевград Илко Стоянов и министър-председателя Кирил Петков, съобщи пресцентърът на „Дондуков“ 2.

Държавният глава е на посещение в града по повод тържественото отбелязване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев. Румен Радев ще се включи в тържественото факелно шествие и ще отдаде почит пред паметника на българския революционер, чието име се нарежда сред най-значимите в освободителното движение в Македония и Одринско. По време на официалната церемония президентът ще приеме почетния строй и ще отправи слово пред жителите и гостите на града.

Това е първата официална среща между Радев и Петков след задочния спор между тях тази седмица заради Македония и смените в „Булгаргаз“.

От друга страна, едва ли има друг градоначалник, който да може да се похвали, че президент и премиер са му дошли едновременно на крака на гости.

Илко Стоянов е единственият кмет на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН). Той спечели частичните местни избори в Благоевград през лятото на миналата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене