Със специални къщички стартира инициативата „Прочети – замени” в Благоевград

photo_verybig_1332020Официален старт на инициативата „Прочети и замени“ бе даден в Благоевград. Идеята е в подкрепа националната инициатива под патронажа на президента Росен Плевнелив „Чети с мен, доведи приятел”.

В Благоевград са поставени 15 къщички с книги, разположени на различни места в града.

Две от тях са поставени пред сградата на Общината, други в градската градина, на „Моста на влюбените“, на алеята покрай реката, при новия парк срещу кампусите на Американския университет, в парк „Бачиново“, на главната търговска улица, пред Окръжен съд, на пл. „Македония“, при детските площадки до НАП, пред V-то СОУ „Георги Измирлиев“, в жк.„Запад” и в парк „Ловен дом“.

Къщичките са еднакви, но всяка една от тях носи свое отличително име, свързано с мястото на нейното позициониране.

Желаещите читатели могат да заемат книга по свой избор, като за целта трябва да я заменят с една от личната си библиотека.

Така, литературата във всяка къщичка ще се допълва и променя непрекъснато с нови заглавия.Къщичките остават за постоянно ползване от благоевградчани. Официален старт на събитието бе даден днес в 10:30 часа на площад „Георги Измирлиев“, като на него присъстваха десетки жители и гости на града.

path_158438

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене