Времето утре – 3 февруари

През нощта валежи от сняг ще има на места главно в Източна България и Родопите, като до сутринта в повечето райони ще спрат. Над Западна България облачността ще се разкъса. Ще продължи да духа северозападен вятър, в по-голямата част от страната ще е умерен. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София около минус 3°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Утре облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Снеговалежи ще има на отделни места в планините и сутринта в крайните югоизточни райони. Вятърът ще е от север-северозапад, ще е умерен, по долината на Струма и в планинските райони временно силен. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София около 4°.

Над планините до обяд ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър и заради него температурите ще са ниски. Максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене